Een twinkeling in de ogen

twinkeling in de ogen

Een serie van 12 verhalen over het Odensehuis Hoeksche Waard in Oud-Beijerland, die het afgelopen jaar is verschenen in Het Kompas, is gebundeld en verschenen onder de titel ‘Een twinkeling in de ogen/ Verhalen over geheugenproblemen en dementie’. Het is een mozaïek van persoonlijke en indringende verhalen van bezoekers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele hulpverleners waaruit een samenhangend beeld oprijst van deze ziekte.
De initiatiefnemer van het Odensehuis, Jan Bouma, vertelt dat hij niet had kunnen denken dat de verhalen zo succesvol zouden zijn en zouden leiden tot de uitgave van de bundel.”Het is als het ware een ontroerend portret van een ziekte, mede aan de hand van de mensen die erdoor worden getroffen. Dit boek helpt om begrip te kweken voor de groep kwetsbare mensen met dementie.”
‘Een twinkeling in de ogen’ is een uitgave van het Odensehuis Hoeksche Waard, die dankzij Rabobank Het Haringvliet, Rotary Club Hoeksche Waard en De Boekenbron in Zuid-Beijerland gratis wordt verspreid.

Bron