Jubilea Odensehuizen

Verschillende Odensehuizen vieren dit jaar een jubileum met bijzondere activiteiten. Wij maakten een selectie voor u.

Odensehuis Anime Vivere (Wijchen)

Odensehuis Anime Vivere bestaat 2 jaar en houdt ter gelegenheid daar van op 10 mei a.s. een congres in Wijchen. Landelijke en regionale dementie-experts zoomen in op vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Wat zijn de mogelijkheden van het Odensehuis, Samenwerken binnen de keten, ga in gesprek met een ervaringsdeskundige, kom achter het belang van lotgenotencontact en leer van mensen met dementie, maar ook belangrijk: wat kun je preventief ondernemen?
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!
https://www.animivivere.nl/symposium

Odensehuis Hoeksche Waard

Odensehuis Hoeksche Waard

foto: kunst4all

Odensehuis Hoeksche Waard bestaat 5 jaar en organiseert onder het motto ‘Waardig Oud Zijn’ een uitgebreid cultureel programma, waar de verbeelding centraal in staat.

Het doel van het project is om de kennis over dementie in de Hoeksche Waard te vergroten, de stem van de mens met dementie te versterken, het stigma van deze ziekte te verkleinen en mensen meer handelings-perspectief te bieden. Bovendien wordt in dit project de aanzet gegeven tot activiteiten die na 2019 structureel worden ingebed. Meer informatie vindt u hier.

Odensehuis Amsterdam Zuid

De bijzondere ervaringen met de voorstelling “Ontmoet ELKander” in december 2017 smaakten naar meer, er startte een toneelclub en al snel schreef Noeke van Duijne een verhaal voor een nieuw theaterstuk: Dat had je gedroomd!
Wekelijks werd er op woensdagochtend gerepeteerd onder leiding van gedreven regisseur Channah Nihom en muzikaal multi-talent Simone Aarnink. Ook het Odensekoor leverde een bijdrage, onder de bezielende leiding van Veronique en met Erik aan de piano. Eind maart opende het Montessori Lyceum Amsterdam wederom de deuren voor ons zodat wij daar “Dat had je gedroomd!” op de planken konden brengen.

Dat had je gedroomd!

Omdat we veel leerden van de ervaringen met ons eerste theaterproject hielden we alles nu zo eenvoudig mogelijk, met minder scènes op minder locaties en een andere manier van werken met kostuums. Door het wekelijks repeteren werden de (sluimerende) talenten van de spelers herkend en al repeterend en combinerend met de muzikanten kreeg het stuk de juiste eindvorm waarbij improvisatie altijd het sleutelwoord blijft. Lees meer hier.

Dat had je gedroomd!

foto Willem Steetskamp