Masterclass Switch2Move

Andrew Greenwood, bij de Odensehuizen bekend van zijn bijdrage op het Landelijk Congres in 2018, hield op Wereld Alzheimer Dag een Masterclass Switch2Move in het Rijksmuseum

Met zijn Health Dance Movement is Andrew Greenwood — voormalig balletdanser — een beweging gestart om met dans een positieve impact te hebben op het leven van kwetsbare mensen met ziektebeelden zoals dementie, artritis en Parkinson.

Deelnemers werden meegenomen in een wereld waarin zij hun aandoening even vergeten en ervaren wat ze nog wél met hun lichaam kunnen doen.
Tijdens deze workshop gingen mensen uit de cultuur-, overheids-, wetenschaps-, zorg- en welzijnssector met elkaar in gesprek om te pleiten voor het belang van initiatieven als dat van Andrew.
Er is steeds meer aandacht voor deze benadering, onder andere dankzij het inmiddels breed omarmde begrip van Positieve Gezondheid. In deze mini-documentaire leer je Andrew en zijn dans kennen; hoor je van neuropsycholoog Erik Scherder en neuroloog Niels Prins wat dansen met de hersenen doet; vertelt de stadsdeel voorzitter Flora Breemer van Amsterdam-Zuid hoe zij een dementievriendelijke samenleving voor zich ziet, en laat Machteld Huber – oprichtster van het Institute for Positive Health – weten hoe zij het dansen met Andrew Greenwood heeft ervaren.
Deze masterclass werd gerealiseerd in samenwerking met innovatie- en strategie adviesbureau Be Bright bebright.euBeBright ondersteunt Andrew Greenwood en zijn stichting Sw!tch2Move al langere tijd