We hebben inmiddels zeventig Odensehuizen in Nederland en hier zijn we trots op! Hierdoor hebben we met elkaar ook al een boel ervaring opgebouwd. En staan we ook voor nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld over kwaliteit, continuïteit en groei. Deze uitdagingen zijn voor veel Odensehuizen ongeveer hetzelfde. Maar de lokale invulling of antwoorden kunnen verschillen. Moet je het als Odensehuis dan allemaal lokaal in je eentje regelen? Nee, dat hoeft niet. Onze regioverbinders staan voor je klaar. Na een geslaagde proefperiode die gestart is in 2024 willen we het aantal regioverbinders graag uitbreiden. Misschien is dit wel een functie voor jou?
Regioverbinders... hoe zit dat?
We zijn in 2024 gestart met het initiatief regioverbinders. Er zijn nu vier regioverbinders, verdeeld over het land. Zij zijn actief in een bepaalde regio en kennen het reilen en zeilen van een Odensehuis als geen ander. En ze hebben een goed netwerk binnen het dementieveld. Met veel plezier brengen zij hun kennis over. Zo hoeft een lokaal Odensehuis niet voor alles opnieuw het wiel uit te vinden. Ook in het kader van nieuwe ideeën en initiatieven zijn regioverbinders een belangrijke schakel. Hij of zij is een sparringpartner en brengt waar nodig partijen en Odensehuizen samen om dingen geregeld te krijgen.
"Het is fijn om elkaar regionaal te vinden en te kennen"
Iedereen gaat rijker de deur uit
Als Odensehuizen hebben we een visie die ons landelijk met elkaar verbindt. Hier kunnen we regionaal heel mooi invulling aan geven. Daarnaast is er de dagelijkse gang van zaken binnen het Odensehuis. Hier zie je dat er regionaal vaak overeenkomstige vraagstukken en thema's zijn. Door lokaal te werken is er onderling veel herkenning en kan je samen aan de slag met die vraagstukken en thema's. Dat werkt heel fijn en samen gaat het vaak ook nog eens sneller. Regionaal samenwerken is heel effectief en daarnaast ook inspirerend. Als deelnemer, maar ook als regioverbinder ga je na eigenlijk ieder gesprek rijker de deur uit.
'Schaken op meerdere borden'
Net als een Odensehuis coördinator werk je als regioverbinder op meerdere vlakken. Namelijk op praktisch, organisatorisch en bestuurlijk niveau. Er moeten immers praktische en organisatorische zaken geregeld worden, maar je hebt ook een taak richting de lokale samenleving, bestuur en bijvoorbeeld de gemeente. Je schaakt als het ware op meerdere borden. Leuk en uitdagend!
Elkaar inspireren
De regioverbinders inspireren en ondersteunen ook elkaar. Ze helpen elkaar verder en zo groeit iedereen steeds verder in zijn rol. En worden de regionale krachten ook landelijk gebundeld. De regioverbinders komen een paar keer jaar online bij elkaar. En bij voorkeur zien ze elkaar één keer per jaar ook live.
Ben jij één van onze nieuwe regioverbinders?
Spreekt het bovenstaande je aan? En heb je vier uur per week tijd om deze rol te vervullen? Lees dan vooral verder. We zoeken uitbreiding in alle regio's in Nederland. In Brabant en Limburg is het een echte pioniersrol. In de andere regio's is het Odensenetwerk al wat sterker ontwikkeld en kan je daarop aanhaken. Voor je werk als regioverbinder ontvang je een maandelijkse vergoeding voor de gewerkte uren.
Wat is er leuk aan deze functie
Ben jij:
Dan vragen we je van harte te reageren!
Je kunt een mailtje sturen naar contact@odensehuizen.nl en dan nemen we snel contact met je op.
Met toestemming maken wij gebruik van de portretten uit de serie Gezichten van Dementie van Herman van Hoogdalem.