Blog Layout

Save the date: filmavond 13 mei 2025 "Ben jij bij mij?"

Landelijk Platform Odensehuizen • 18 maart 2025

Wij nodigen je uit voor een mooie filmavond op dinsdag 13 mei aanstaande in Theater de Kamers in Amersfoort. Op deze avond wordt de documentaire "Ben jij bij mij" vertoond.  Deze documentaire portretteert Joke van den Broek (92) die dementie heeft. Na afloop is er een borrel en de gelegenheid om de filmmaakster en tevens kleindochter van Joke, Sophia van Ghesel Grothe te ontmoeten. 


De documentaire, getiteld "Ben jij bij mij", portretteert Joke van den Broek, een 92-jarige vrouw vol fantasie. Voorheen werkte ze als lerares op een basisschool en staat bekend als een echte verhalenverteller die overal een lichtpuntje in ziet.


Ondanks haar ziekte woont Joke nog thuis en kan ze zichzelf goed redden. Echter, ze moet steeds meer taken uit handen geven, iets waar ze zich tegen verzet. Misschien is ze vergeten dat ze steeds minder kan, of wil ze het simpelweg niet accepteren? 


Sophia: "Als filmmakers en familie nemen we de kijker mee in haar ervaringen gedurende vier jaar. Ondanks het verlies van haar verhaal, blijft Joke even wijs als altijd en leert ze ons hoe we het proces van ouder worden kunnen accepteren." 


Wij heten je van harte welkom in:

Theater De Kamers 

Wezeperberg 1 

Amersfoort Vathorst 

 

Deze filmavond wordt georganiseerd door Het Landelijk Platform Odensehuizen, De Dementie Academie en het Odensehuis Amersfoort.


Na afloop is er een borrel en gelegenheid om de filmmaakster en tevens kleindochter van Joke, Sophia van Ghesel-Grothe te ontmoeten.


We vragen vragen voor deze filmavond een bijdrage van € 5,00. Ticket(s) kan je hier bestellen: koop een ticket voor de filmavond Ben jij bij mij?


door Landelijk Platform Odensehuizen 18 maart 2025
Na een geslaagde proefperiode die gestart is in 2024 willen we het aantal regioverbinders graag uitbreiden. Misschien is dit wel een functie voor jou?
door Landelijk Platform Odensehuizen 11 december 2024
De resultaten van dementieonderzoek moeten sneller het dagelijks leven van patiënten en mantelzorgers verbeteren. Dit vereist een goede samenwerking tussen professionals uit onderwijs, zorg en welzijn en bedrijven met onderzoekers. Het samenwerkingsverband DEMPACT (dementie & impact) heeft de opdracht om de invloed van tien grote onderzoekconsortia op de samenleving te vergroten.
Meer posts
Share by: