Blog Layout

Vrijwilligersvacature bij het Landelijk Platform Odensehuizen

duda-wsm • 27 februari 2024

Word jij onze impactvolle secretaris, de spin in het web van de landelijke organisatie?

Je draagt bij aan

  • Een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie. 
  • Een fijnere buurt voor mensen met dementie.
  • De bestaanszekerheid van Odensehuizen.


Je maakt onderdeel uit van

Het Landelijk Platform Odensehuizen (LPO) is het samenwerkingsverband van Odensehuizen in Nederland. In Nederland zijn meer dan 60 zelfstandige Odensehuizen. Het lidmaatschap van het LPO staat open voor ieder Odensehuis. Het LPO heeft als doel:

  • Het ondersteunen van de ontwikkeling van de bestaande Odensehuizen.
  • Het stimuleren, adviseren en ondersteunen van nieuwe initiatieven voor Odensehuizen alsmede het behartigen van de belangen van Odensehuizen.
  • Het geven van bekendheid aan de doelstellingen, werkwijze en gedachtengoed van de Odensehuizen.
  • Het bevorderen van onderzoek om de effectiviteit en het belang van de Odensehuizen voor mensen met dementie en hun naasten zichtbaar te maken. 


Als secretaris (vrijwilliger) maak je onderdeel uit van het bestuur. Het bestuur bestaat uit zes mensen. Het bestuur vergadert elf keer per jaar. De meeste vergaderingen vinden digitaal plaats. Enkele keren per jaar vergaderen we in Amersfoort. Naast de bestuursvergaderingen onderhoudt je contact met het bureau LPO, bestaande uit een projectleider, projectondersteuner en communicatiemedewerker. Je onderhoudt contact met de lokale Odensehuizen en stakeholders en je geeft advies over jouw expertisegebied. Het LPO werkt nauw samen met Alzheimer Nederland, die fan is van Odensehuizen. 


Jouw rol

Je bent de rechterhand van de voorzitter voor de bestuursvergaderingen en het activiteitenplan. Je zorgt voor het stroomlijnen van informatie binnen de landelijke organisatie. De tijdsbesteding verschilt van ca. 8 tot 12 uur per week. Je zet je in voor: 

  • Het voorbereiden en plannen van vergaderingen.
  • Het bijhouden/behandelen van de mailbox van het secretariaat en het contact met lokale Odensehuizen.
  • Notuleren van vergaderingen.
  • En als je er talent voor hebt of als je dat wilt ontwikkelen: fondswerving en PR.


Je bent iemand die

  • Het leuk vindt om een centrale rol te vervullen binnen het landelijk platform, zowel qua inhoud als mensen.
  • Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden.
  • Vertrouwd is met Microsoft Office (Word, Excel, Teams, Onedrive/Sharepoint).


Wij bieden jou 

  • Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen. 
  • Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën.
  • Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning.


Wij komen graag met je in contact 

Het Landelijk Platform Odensehuizen is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier.
Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail Bernard Fritzsche, voorzitter bestuur 06 26544604 of bernard@odensehuizen.nl. 


Samenwerking met Alzheimer Nederland 

Met bevlogen medewerkers en vrijwilligers werken we aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Zij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! 


door duda-wsm 6 augustus 2024
Odensehuis Papendrecht in gesprek met Movisie. 'Het geeft zoveel voldoening om mensen met dementie en hun naasten een mooie dag te bezorgen, voor minder doen we het niet.'
door duda-wsm 10 juni 2024
"Verpletterd waren we", toen mijn vrouw Netty in 2021 de diagnose PPA kreeg. Na jaren van onderzoek en onzekerheid werd eindelijk duidelijk wat ze had. PPA staat voor Primair Progressieve Afasie. Het is een bijzondere vorm van dementie die vooral het communicatiecentrum in de hersenen aantast. PPA komt weinig voor en is moeilijk vast te stellen. "We waren totaal van de kaart, maar mijn vrouw was geen 'zielepiet'. We hebben ons samen ingezet om haar leven zo menswaardig en zinvol mogelijk te houden." Aan het woord is Pierre Buijs, die zijn vrouw in 2023 verloor aan de gevolgen van PPA. Ondersteuning tijdens haar ziekteperiode heeft hij enorm gemist. Dit geldt ook voor zoon Nathan. Samen zetten zij zich nu vol overgave in om een Odensehuis in Zuid-Limburg te realiseren.
Meer posts
Share by: